Gerard Maristany i el bergantí Soberano

Segons el Quaderno de Bitacora para uso del Bergantin Español Soberano Gerard Maristany fou el capità del Bergantin Español Soberano. El mestre calafat d’aquest buc va ser Gabriel Sust, el mestre d’aixa va ser Casimiro Espriu i el primer pilot o suboficial es deia Silvestre, el seu cognom es mostra il·legible en el quadern de bitàcola.

En el Museu Marítim de Barcelona hi ha diversa informació sobre tres bergantins anomenats Soberano, per realitzar aquest treball s’ha optat per la informació que tenia més afinitat amb les dades dels viatges documentats per fer aquest treball.

Segons aquesta informació el bergantí va ser construït a Blanes per Antoni Margós. El seu port era de 412’32 tones. L’eslora era d’uns 112 peus aproximadament, la mànega de coberta era de 31 peus, la mànega d’arqueig tenia 32 peus i 2 polsades i el puntal era aproximadament de 17 peus.

El valor inicial d’aquest buc va ser de 24.000 duros i va ser adquirit per tres propietaris: Jaume Maristany i Fornells va pagar 13.000 duros, el senyor Garriga i Baldris va pagar 5.500 duros i el senyor Puig i Mir la part restant.

El dia 11 de desembre del 1875 va morir Jaume Maristany deixant la seva part del Soberano al seu fill Joan Maristany i Alsina.

El 31 d’octubre del 1907 va morir Joan Maristany i la seva dona Clara Oliver i Maristany va heretar els drets de l’embarcació.

Aquestes últimes dades esmentades fan pensar que el capità Gerard Maristany Olivé probablement era el fill de Joan Maristany i Clara Oliver. Segurament el cognom de la mare s’escrivia com ho fa Gerard Maristany en el quadern de bitàcola, és a dir, Olivé, però en el Registre de Marina, van escriure: Oliver.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Pàgines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s