Josep Guardiola i el bergantí Magin

El bergantí Magin va ser construït l’any 1857 a les drassanes de Vilassar de Mar, el mestre d’aixa Josep Sust Cisa, nascut a Vilassar de Mar el 6 de maig del 1805 i mort el dia 6 de gener del 1884, va ser el seu constructor.

.
Aquest veler es va caracteritzar per tenir un valor inicial de 20.000 pesos. El seu port era de 247 tones. Les seves dimensions aproximades eren de 33 metres d’eslora, uns 8,8 metres de mànega de construcció, la mànega d’aqueix era molt similar amb 8,3 metres de longitud i el puntal era de 4,3 metres aproximadament.

.
Magin Mayner va pagar els 20.000 pesos que costava l’embarcació i en va ser propietari únic fins l’any 1877. Aquell any, José Granja, segon pilot d’aquest bergantí fins aquell any, va compra aquest veler al senyor Mayner pel preu de 17.500 pessetes. Més tard, José Granja el va vendre pel mateix preu a la societat Garriga y Baldiris.

.
El capità d’aquesta embarcació era José Guardiola que també era propietari de 2/3 parts del bergantí Pirrot des de l’any 1850.
El primer pilot d’aquest bergantí va ser Jaume Sust i Alsina . Va néixer el dia 3 de març del 1843 i va morir el 27 de desembre del 1927. Era resident a Vilassar de Mar i durant l’any 1901 fins el 1903 va ser l’alcalde d’aquest poble.

.
A més de ser primer pilot del bergantí Magin, va ser pilot de molts altres vaixells com per exemple el bergantí Francisco o la pollacra Elvira.

.
Jaume Sust va ingressar a l’Escola Nàutica de Barcelona a l’edat de 14 anys. Més tard, va aconseguir el títol de primer pilot a l’Habana a l’any 1885. Desgraciadament es va haver de retirar de la vida marinera per problemes de salut, ja que va agafar un afecció pulmonar.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Pàgines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s